Дигитална трансформация и киберсигурност

Управителният съвет на Асоциация на българските градове и региони, с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“ и със съдействието на УНСС, организира конференция на тема „Дигитална трансформация, киберсигурност и местно развитие”. Събитието се проведе на 14 и 15 юли - “Винен и СПА комплекс Старосел”. Над 100 души, представители на местните власти, общинските, областните администрации в България, общинските съвети и партньори на Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/ участваха в нея.

Съвременните аспекти на дигитализацията в публичните организации очерта Доц. д-р Росен Кирилов – зам. ректор „Дигитализация и киберсигурност“ в УНСС. Никола Гечев, Калоян Боровинов и Иван Катинчаров от Виваком представиха пътя към дигиталната трансформация и изложиха пред участниците иновативните решения на Виваком за българските градове и региони. Камен Георгиев и Павел Найденов от Новател запознаха представителите на общините с най-интелигентните решения за сметоизвозване, енергийна ефективност и видеонаблюдение. Светлин Илиев, председател на Българската асоциация по киберсигурност, се спря на политиките за мрежовата и информационна сигурност. Ръководителят на компанията myWorld Цветомила Матеева представидигиталните програми и модули за подкрепа чрез приложението Cashback.

Втория ден на конференцията Явор Колев от Лев инс разказа за киберпрестъпността през XXI век, а холистичните решения спрямо нея бяха разяснени от Кирил Григоров и Симеон Нгуен от CyberOne. Степента на дигитализация и равнището на киберсигурност в общините споделиха Мирослав Беляшки и Славея Георгиева, съответно от Пловдивска и Столична общини.

Презентация: Ефективно управление на градовете

Презентация: Киберпрестъпност в XXI век

Презентация: Следдипломна квалификация "Управление на интелигентни градове"

Приветствия към конференцията отправиха Петър Паунов, кмет на Кюстендил и зам. председател на УС на АБГР, ректорът на УНСС – Проф. д-р Димитър Димитров и Акад. проф. Иван Величков от Академия за иновации и развитие.

Поздравителен адрес

Поздравителен адрес

Събитието се реализира в партньорство с Фондация „Конрад Аденауер“, УНСС, Виваком, myWorld, Novatel T и Лев инс.

Екип АБГР

 

Програма